Wanneer m'n hoofd ontploft...

Ik heb soms van die dagen. Soms zijn het ook wel weken. Mijn hoofd ontploft en ik weet van gekkigheid niet meer waar ik het zoeken moet. Ik leg mezelf veel te veel druk op en wil het liefst honderd duizend dingen tegelijk aanpakken. Dit resulteert 9 van de 10 keer in een blokkade waarbij ik het overzicht volledig mis en niet meer weet waar ik moet beginnen. Ik denk dat iedereen wel eens van die dagen heeft. We leggen onszelf zo veel op en streven altijd naar meer en beter. Terwijl het hier en nu vaak nog niet eens zo slecht is. Stop met piekeren door de volgende tips eens toe te passen en wat meer rust in de chaos te creëren! 

Focus op één ding

Een boterham eten achter je laptop of je tandenpoetsen terwijl je je tas pakt en nadenkt over je werkdag. Multitasken geeft je de indruk dat je efficiënt bezig bent, maar ondertussen stimuleer je jouw brein om vooral druk te zijn. Focus op 1 ding tegelijk en je zult meer rust ervaren. 

Schrijf het op

Wat bij mij heel erg helpt is schrijven. En dan vooral in lijstjes. Ik maak ze werkelijk overal voor. Voor m'n boodschappen, voor m'n werk, ideeën voor m'n blog en voor dingen die er nog in huis moeten worden gedaan. Het geeft mij overzicht in de dingen die écht moeten gebeuren en de gedachtes die ik ook nog even kunnen blijven liggen. 

Ga iets doen

Ga een stuk wandelen, zet muziek op en ga in huis bezig, kijk een film of spreek met je vriendinnen af een kop thee te gaan drinken. Hoe meer je je gedachtes de kans geeft om na te denken, hoe drukker het in je hoofd wordt.

Praat er over

Je partner, vriendinnen of je familie heb je niet voor niets. Praat er over dat je druk bent in je hoofd zodat je omgeving er van op de hoogte is. Zo kunnen zij er rekening mee houden en je af en toe ook eens terugfluiten wanneer je weer loopt te razen!

Pak je rust

Probeer niet van de ene afspraak naar de andere te rennen. Houd af en toe eens een avondje vrij om helemaal niets te doen in plaats van dat ieder vrij moment moet worden opgevuld. Zo heb je even tijd om bij te tanken en je lichaam en gedachtes wat rust te geven. 

Besef momentje

Wanneer je veel van je zelf moet, het gevoel hebt dat dingen niet goed genoeg gaan of niet weet waar je nou eigenlijk naar toe wilt. Sta dan eens even stil bij hetgeen wat je hebt. Wat je bereikt hebt en wat nou écht belangrijk is. Is het een ramp als de keuken een dag langer een zooi is wanneer jij lekker wilt gaan ontspannen op het strand? Zo lang je ouders niet op bezoek komen kan dat ook prima tot morgen wachten ;)