8 leuke dingen die je kan gaan doen deze zomer

1. Bosbessen plukken

Bessen plukken bij een bosbessenkwekerij. Dit is leuk om te doen en je maakt er vervolgens de lekkerste dingen mee. Je mag zelf door de velden lopen om de bessen te plukken en betaald, in verhouding tot de supermarkt, er een prikkie voor. Wanneer je ze thuis gelijk invriest kan je ze de rest van het jaar nog gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere cake of door je yoghurt! 

2. Bootje huren

Dit is iets waarvan we ieder jaar weer zeggen dat we dat écht een keertje moeten gaan doen maar het komt er nooit van. Toch is dit wel iets wat op je lijstje moet staan! Met een goed gevulde koelbox lekker op een bootje over het water varen. Gegarandeerd ontspanning en plezier!

3. Een dagje naar het strand

Nederland krijgt er steeds meer leuke beach clubs bij die zeker een bezoekje waard zijn. Ga eens naar Noordwijk of Zandvoort en geniet lekker in het zonnetje van de lekkerste muziek, hapjes en natuurlijk van een goede cocktail ;) 

4. Picknicken

Verzamel je vrienden, pak een groot kleed, een fles wijn, smeer thuis wat lekkere broodjes, pak je muziek boxje en een goed boek in en rijd naar het bos of strand. Zoek een mooi plekje op en geniet van de rust en gezelligheid! 

5. Naar een klimbos

Er zijn verschillende klimbossen in Nederland waarbij je jezelf gemakkelijk een paar uur kan vermaken met o.a. klimmen en tokkelen. Doordat deze vaak midden in het bos gevestigd zijn is het er vaak lekker koel en is het een ultieme activiteit voor een dagje uit in de zomer! 

6. Een boek lezen

Ik lees over het algemeen alleen boeken wanneer ik vakantie heb. Lekker in het zonnetje met een schaaltje vers fruit en een drankje! Echt een aanrader om hier deze zomer af en toe even de tijd voor te nemen. 

7. Even helemaal niets

In de zomer bestaan de weekenden vaak uit terrassen, festivals, dagjes strand en vakanties. Ondanks dat dit vaak heel gezellig is, is het ook belangrijk om af en toe je rust te pakken en even helemaal niets te doen. Bijvoorbeeld door, zoals de vorige tip, af en toe eens een boekje open te slaan!  

8. Ijsjes maken

Vroeger vond ik het geweldig om zelf ijsjes te maken. Ik denk dat we allemaal wel eens een stokje in de wel bekende danoontjes hebben gestoken om vervolgens ongeduldig te wachten tot deze bevroren waren. Tegenwoordig vind ik het leuk om wat meer speciale ijsjes te maken met bijvoorbeeld drank en vers fruit!

Wat ga jij doen deze zomer?

Liefs, Petra