12 ingrediënten die je altijd in huis moet hebben (bakken)

Er zijn een aantal recepten waarbij je gemakkelijk, met maar een paar basis ingrediënten, een heerlijk baksel op tafel kan zetten. Ideaal voor als je wél zin hebt iets te bakken, maar geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan. Wanneer je zorgt dat je de volgende 12 dingen in huis hebt, heb je voortaan altijd een reden voor iets lekkers bij de koffie!

Bloem

Zeef je bloem altijd wanneer je het in een bak doet. Dit zorgt er voor dat je alle klontjes verwijderd en er meer lucht in bij komt, wat weer zorgt voor een luchtiger baksel! 

Eieren

Eieren voegen structuur en stabiliteit aan een beslag toe. Ze zorgen ervoor dat sausen en custards dik worden en emulsie krijgen. Ze voegen vocht aan cakes en baksels toe en kunnen gebruikt worden als lijm of glazuur.

Zout

Het is een gek idee om zout toe te voegen aan een zoet baksel maar het is een echte smaakversterker en zorgt er voor dat de smaak van je baksel helemaal tot zijn recht zal komen. 

Vanille extract

Geeft zoete recepten net wat meer smaak. Binnenkort volgt er een blog waarin ik je vertel hoe je dit goedje gemakkelijk zelf kan maken! 

Boter

Gebruik roomboter voor het lekkerste en meest optimale resultaat. Voor mensen met een lactose allergie: vervang de boter voor kokosolie, zonnebloemolie of plantaardige margarine!

Cacaopoeder

Geeft een heerlijk chocoladesmaakje aan je gerechten, zonder druk met chocoladerepen in de weer te hoeven. 

Suiker

Het gebruik van suiker in baksels zorgt voor een regelmatig gaarproces, verbetert de smaak (zoetstof), en zorgt ervoor dat het gebak niet snel uitdroogt.  

Kaneel

Ik ben echt gek op de smaak van kaneel. Ik gebruik het niet alleen heel graag tijdens het bakken, ook in de yoghurt, smoothie of over een gesneden appeltje smaakt het heerlijk! Dé perfecte smaakmaker voor je baksels!

Bakpoeder

Heb je geen bakpoeder in huis? Roer dan twee eetlepels rum of een scheut koolzuurhoudend mineraal water door het deed. Ook daarmee wordt de cake of taart lekker luchtig!

Poedersuiker

Met poedersuiker en een paar eetlepels warm water maak je gemakkelijk een mooi glazuur voor over je cupcakes of cake. 

Citroen

Persoonlijk houd ik erg van frisse cakes. De schil en het sap van een citroen geeft een baksel een heerlijk frisse smaak. Combineer het eens met wat rozemarijn, echt een perfecte combinatie!

Cream cheese

Samengevoegd met boter, vanille extract en poedersuiker zorgt cream cheese (ook wel roomkaas) voor dé perfecte combi voor het maken van een heerlijke frosting! 


Heb jij bovenstaande ingrediënten altijd in huis? Of zijn er nog andere andere dingen die jij ook altijd in je keukenkastje hebt staan?! 

Liefs, Petra